Nanospheres Sofia Svedhem blir chef för nytt nanoprogram

Nyhet: 2014-04-03

Stiftelsen Mistra startar ett nanoprogram med säkerhet i fokus. Programmet får Chalmers som bas och kommer att heta Mistra Environmental Nanosafety, och Nanospheres Sofia Svedhem blir programchef.

Programmet som kommer att ledas från Chalmers får en budget på 40 miljoner kronor under fyra år. I konsortiet bakom det vinnande förslaget finns Chalmers, Göteborgs universitet, Lunds universitet, Karolinska institutet och Kungliga Tekniska högskolan.

Förutom Sofia Svedhem har även bl.a. Nanosphere-anknutna forskarna Martin Hassellöv, Joachim Sturve och Thomas Backhaus ingått i arbetet med att ta fram programmet. Läs mer >>

AV: